Cum să obținem grijă din partea partenerului | Slefuitorul de Diamante

Cum să obținem grijă din partea partenerului

„Dacă aprinzi un felinar pentru cineva, acesta va lumina și calea ta” – proverb oriental

În articolul de azi, am colectat câteva tipuri de semințe pentru a primi mai multă atenție și ajutor din partea partenerului.

Semințe pentru a primi ajutor

„Sămânța karmică pentru a-ți vedea partenerul mai dornic să te ajute la treburile casnice e să te concentrezi câteva săptămâni pe ajutorul pe care tu îl dai celorlalți, într-un mod conștient.

Adică alege locuri bune în care să îți plantezi semințele. Tibetanii din vechime spun că există 3 locuri foarte fertile.

Primul e oricine are o urgență, mai ales dacă ești singura persoană la care pot apela. (cineva care tocmai a căzut pe stradă și tu ești cea mai apropiată persoană care o poate ajuta să se ridice; un prieten care are nevoie de bani până diseară; refugiați care au nevoie de mâncare).

Al doilea sol fertil e cineva care te-a ajutat mult în trecut (mama care a ales să își riște viața ca să îți dea ție viață; mama care te-a învățat să mergi, să vorbești, să te îmbraci, să te porți în lume; la fel stau lucrurile și cu tatăl tău; apoi vin profesorii, mentorii, familia și prietenii care te-au ghidat prin viață până acum).

Al treilea sol fertil sunt cei care ajută mai mulți oameni (lecția e să ajutăm o persoană care ajută mulți alți oameni. E mai bine decât să încercăm să ajutăm pe fiecare în parte; mai bine porți pantofi – spun tibetanii – decât să încerci să capitonezi tot pământul cu piele tăbăcită)”.

(Geshe Michael Roach – „Karma iubirii”, pagina 94-95)

Dacă vrei ca partenerul să fie mai sensibil la nevoile tale…

„…privește ochii oamenilor ca să-ți dai seama de ce au ei nevoie.

Ideea e că – dacă vrei ca partenerul să fie mai sensibil la nevoile tale – va trebui ca și tu să-ți crești sensibilitatea la nevoile celorlalte persoane din viața ta.

Așadar, începe să fii atent la ochii oamenilor, încearcă să ghicești ce ar putea să-și dorească sau să aibe nevoie. Pune totul în practică și, după cum am spus, alege un sol fertil în care să plantezi acest semințe. Alege pe cineva cum sunt părinții tăi sau cineva care te-a ajutat mult în viață; și petrece puțin timp în fiecare zi gândindu-te la nevoile lor, la cum poți să-i ajuți.

Nu e nevoie să fie ceva măreț, ci doar ceva planificat cu grijă, pentru că acest lucru va produce mai multe semințe. Iar faptul că ai întocmit un plan e încă un lucru pe care poți să te concentrezi când faci Meditația Cafelei la finalul zilei, pentru ca semințele să crească rapid”.

(Geshe Michael Roach – „Karma iubirii”, pagina 99-100)

Semințe pentru ca partenerul să îți arate puțină compasiune

„Vrei ca partenerul să îți arate puțină compasiune, să nu te critice când te simți foarte rău, să depună efort ca să te facă să te simți mai bine.

Cea mai bună sămânță, în acest caz, e să-ți faci un obicei din a te asigura că alți oameni se simt mai confortabil, zi de zi, oră de oră.

  • Uite, deunăzi eram cu mașina la service. Mecanicul s-a purtat extraordinar. A stat cu mine și mi-a explicat problema pas cu pas, asigurându-se că am înțeles ce nu era în regulă cu mașina. Apoi mi-a spus, fără să pară complicat, fiecare lucru pe care o să-l facă pentru a o repara. Era foarte atent ca eu să fiu confortabil, să mă simt relaxat.

Una dintre cele mai bune metode ca să-i facem pe alții să se relaxeze e să le explicăm dinainte ce avem de gând să facem, de fiecare dată.

Asta plantează semințe pentru confort – semințe ca să vedem cum cuiva îi pasă cum ne simțim în loc să ne tot certe că nu se simțim suficient de bine și îi stricăm planul din ziua respectivă”.

(Geshe Michael Roach – „Karma iubirii”, pagina 182-183)

 

About the Author Livia Soare

Livia este trainer acreditat în sistemul Șlefuitorului de Diamante. După ce a lucrat mulţi ani în domeniul juridic, în septembrie 2015 a descoperit principiile Şlefuitorului de Diamante, care au devenit un mod de viaţă şi care au au condus-o pas cu pas către descoperirea propriei misiuni în viaţă: aceea de a preda şi a duce mai departe aceste învăţături din sistemul Diamond Cutter.

A apărut cartea audio ”Șlefuitorul de diamante” !

În întreaga lume, milioane de oameni se opresc zilnic pentru a găsi în „Șlefuitorul de diamante” strategii care ii ajuta sa obțină succesul pe plan financiar și în viața personală. În doar zece ani, aceasta carte – care are la baza ințelepciunea din „Sutra Șlefuitorului de diamante”, o veche scriere tibetană – a devenit Biblia în domeniul afacerilor.

Peste 3 milioane de oameni din lumea întreagă aplica zilnic principiile din Diamond Cutter pentru a-și atinge cu succes obiectivele financiare și personale. Bazata pe Diamond Cutter Sutra – o străveche învățătura tibetana – aceasta carte a devenit o unealta moderna în business, tradusa în peste 20 de limbi și folosita pentru a crea noi businessuri de succes în toată lumea.